Blogg

Priser i Filippinerna

priser-filippinerna

Filippinerna är till en viss del något dyrare än exempelvis Indonesian och Thailand men på vissa sätt lite billigare.

Kommer du utanför Cebu och Manilla som är de dyrare ställena så kan dom som backpacker komma runt på cirka 1000 pesos per dag. 400 till mycket enkla boenden, 200 för mat i enkla lokala restauranger, 200 till resor och 200 till övriga utgifter.  Om man vill stanna längre och förhandlar sig fram om bättre priser för boendet så är det möjligt utanför de stora turisttällena.

För en vanlig resenär blir budgeten snarare den dubbla då boenden med lite bättre standard och som kan ha AC ligger på iallafall 800-1000 pesos per dag. Och maten går då upp till ca 500 per dag för 3 hyggliga mål med bra mat.

Vad kostar lyx?

För resenärer som unnar sig lyx så kan det bli precis hur dyrt som helst, som om man vore i USA eller andra rikare I-länder. För bättre hotell så visas priserna nästa alltid i dollar och de ligger runt 80-100 dollar per natt för lite bättre hotell. Vill man ha lyxhotell så kan det gå på mycket mer än så. Mat på bättre restauranger går istället på 500 pesos per måltid och man kan hyra en chaufför som kör dig under en dag för cirka 1000 pesos.

Manilla, Cebu och Boracay har de dyraste hotellen även om det går att hitta bra priser där också. Under regnperioden så är många hotell i regel 30-40 procent billigare.

Det mesta går precis som i många andra sydostasiska länder att hitta billigt jämförelsevis med västvärlden.

Ta ut pengar i bankomat

Angående bankomater och kreditkort så finns det många bankomater i landet där du kan ta ut pengar. Många bankomater har uttagsgränser på bara 4-5000 pesos vilket kan skapa problem. Däremot HSBC bankomaterna har inga gränser utan begränsas endast av din banks gräns.

I framförallt större städer så är bankomaterna igång dygnet runt och finns i köpcentrum, supermarkets, nära affärer och såklart i bankerna. I bankomaten kan du se om de är igång eller inte.

Tänk på att det på många ställen inte går att betala med kort och även om det står “Accepting VISA and Mastercard” så kan det betyda att det endast är de Filippinska korten.

About the author

filippinernaguiden_admin