Blogg

5 saker du måste veta innan du tecknar reseförsäkring

Innan du reser iväg på din semester är du viktigt att du tecknar en reseförsäkring som är rätt för dig och din typ av resa. Då en reseförsäkring ger ett bra skydd ifall att det skulle uppstå en plötslig situation kan din försäkring rädda dig från mycket. Utan en reseförsäkring är du så gott som oskyddad. Så här nedan har vi listat 5 punkter du ska tänka på innan du tecknar en reseförsäkring.

  • Det absolut viktigaste att tänka på innan du tecknar ett avtal för en reseförsäkring är att kolla så den skyddar dig och står för till exempel sjukvård, läkemedel, hemtransport och så vidare. Skulle du bli plötsligt sjuk kanske landet du befinner dig i inte har tillgång till den hjälp du behöver. Då är det bästa för dig att ha en försäkring som ser till att du kommer hem på ett säkert sätt, utan att du ska behöva oroa dig för kostnader som kan uppstå. Sjukvård är i regel dyrare än vad man kan tro.
  • Hur länge ska du resa? Ska du vara utomlands längre än 45 dagar måste du många gånger teckna en separat försäkring till, då många försäkringsbolag i normala fall endast täcker din resa i 45 dagar och inte längre. Skulle du glömma bort detta kan det stå dig dyrt om du skulle behöva tillgång till sjukvård efter den 45:te dagen.
  • Ska du ut på en äventyrs resa? Kanske ska du cykla, utföra en extremsport eller göra något annat riskfyllt. Kolla upp Jämför Försäkring och jämför reseförsäkringar då vissa försäkringar anser att du behöver teckna en separat försäkring om du ska göra en så kallad “riskfylld” semester. Vad vardera försäkringsbolag anser vara riskfyllt är upp till dig att undersöka och kolla upp innan du tecknar din försäkring.
  • Skulle det uppstå något innan din resa ens börjat kan det vara en god idé att kolla vad du kan få tillbaka. Vissa försäkringsbolag har ett så kallat avbeställningsskydd i sina reseförsäkringar. Så skulle du mot förmodan missa flyget, inte kunna resa på grund av vädret eller om du blir sjuk eller är med om en olycka precis innan avfärd kan du ha rätt till att få ersättning. Så detta kan vara klokt att kolla innan du reser iväg.
  • Kolla även upp om du har rätt till ersättning om dina personliga egendomar skulle försvinna. Om till exempel ditt bagage försvinner på flygplatsen eller om du skulle bli bestulen på något. Många försäkringsbolag ger dig en viss ersättning på förlorad egendom men det är värt att kolla upp innan.

Glöm inte att ordentligt jämföra vilken reseförsäkring du väljer att teckna, det kan göra jättestor skillnad om det i framtiden händer något som förutsätter en bra reseförsäkring.

Tänk också på att inte hita på att en reseförsäkring täcker allt det som du håller kärt under resan. Har du en hund, bör du jämföra hundförsäkringar för att se till att den du har täcker en utlandsresa av omfattningen som du planerar. Hundförsäkringar är en bra hemsida där du enkelt kan få en överblick över olika försäkringar och på det sättet lättare kan välja den som passar dig bäst.

Punkterna ovan kan vara till stor hjälp, men tänk även igenom noga om du i ditt resande behöver något speciellt typ av skydd, och se efter vilka försäkringsbolag som erbjuder just detta skydd.

About the author

filippinernaguiden_admin