Blogg

Cebu City, Filippinerna

cebu-city-filippinerna

Filippinerna består av tusentals öar och Cebu ligger i Visayas vilken är i mitten av alla öar. Cebu är en provins med 167 öar och storstaden är Cebu City vilket är den äldsta staden på Filippinerna. Cebu är det enkelt att ta sig till från till exempel Manila med flyg vilket tar bara strax över 1 timme, och Mactan-Cebu flygplatsen är den 2:a största flygplatsen på Filippinerna. Cebu är välkänt runt om i världen och även i Asien som den perfekta platsen att koppla av på när man skall ha semester. Än om man letar efter shopping, nattliv eller att koppla av med sol och värme så finns allt på Cebu.

Sevärdigheter i Cebu

Cebu har det mesta och är man ute efter att se på lite historiska landmärken Basilica del Santo Nino med en historia som går tillbaka till 1565, som är en staty med den äldsta religiösa reliken på Filippinerna. Om man är ute efter museum, natur och andra saker och man kan faktiskt besöka ett fängelse med hög säkerhet av vakterna och komma ut med livet i behåll. Tänk på att denna aktivitet hålls 1 gång i månaden och det går gratis bussar till fängelset och det är alltid planerat den sista Lördagen varje månad. Strax utanför Fort San Pedro dit man enkelt kan ta sig med taxi finns Cebus provins museum, som visar upp all historia med Cebu som kan vara ett perfekt stopp för den som vill lära och se mer om Cebus rötter och historia.

Cebu Filippinerna

För den som är intresserad av mer natur så är ett populärt resmål berget Manghilaw och det vackra Santa Rosa fallen. Vill man sen ta sig vidare och se exotiska djur så är ett besök på Crocolandia en fullträff där allt från krokodiler, ormar och fåglar visas upp. För den som är ute efter ett vilt nattliv så kommer inte Cebu City att göra dig besviken, men många barer som har öppet enda till morgonen. Mat i alla dess varianter finns det överallt, allt från lokala rätter till även internationella så det finns även fina platser för familjen.

Stränder, sol och bad i Cebu

Bada och sol är det som de flesta åker till ett tropiskt klimat för och Cebu har fina vackra stränder som är populära och ligger på topp 10 i Asien. Till exempel så finns det stora shopping center mitt i Cebu och bara några minuter därifrån så finns det långa och vackra stränder att gå runt och bada på. Är man ute efter att snorkla så är ön Olango det perfekta stället som består av 6 mindre öar och även för att se många exotiska fåglar. Det finns många platser runt om man vill lära sig att dyka också och det är också billigt så varför inte ta chansen när du är på den rätta platsen. Till sist så kan man säga att Cebu har allt för den som vill uppleva något nytt och även fast man inte har samma intressen i familjen så finns det något för alla att se och vara med om.

About the author

filippinernaguiden_admin