Blogg

Flyg till Filippinerna

flyg-filippinerna

Filippinerna ligger en bra bit bort från Sverige och det finns inga direktflyg som när vi skall åka till Thailand. De som flyger med mellanlandningar är t.ex KLM som först tar dig till Amsterdam och sen så fortsätter du direkt till Manila. Qatar Airways har också bra flygningar till Filippinerna och Manila där man mellanlandar i Qatar som är minst sagt en rörig och liten flygplats med många passagerare. Det brukar vara billigare att åka med Qatar Airways istället för KLM, och de håller lika bra service om inte bättre.

Hur lång är flygtiden från Sverige till Filippinerna?

Flygtiderna ligger på runt 14 timmar och det är mest väntetiden mellan mellanlandningarna som kan vara vara långa och det kan mallan 18 – 25 timmar eller mer för att ta sig till Manila och Filippinerna.

Ett bra tips är att istället ta sig till Hong Kong istället där man kan hitta billigare resor, och därifrån så byter man till andra företag som Cebu Pacific Airlines eller till exempel Tiger Airways som har billiga resor därifrån till olika platser i Filippinerna. De flyger till platser som Cebu, Clark och Manila vilket är bra om man skall besöka andra delar än Manila. Eftersom att ta sig från Manila till andra delarna kan vara riktigt dyrt.

About the author

filippinernaguiden_admin