Flyg - Filippinerna

Då det inte går några flyg direkt från Sverige till Filippinerna måste du göra minst en mellanlandning vad du än gör - men det behöver inte vara krångligt. Läs här om hur flyg till Filippinerna fungerar.

Flyga till Filippinerna

Det finns flera flygbolag du kan åka med när du ska flyga till Filippinerna, men du måste mellanlanda på vägen då inga går dit direkt från Sverige (eller övriga Norden). Några populära alternativ att ta sista etappen från till exempel Bangkok eller Hongkong till Manila i Filippinerna är Philippine Airlines, KLM, Emirates, Cathay Pacific, Qatar Airlines, med flera.

Tidsåtgången beror på vilken rutt du väljer och hur lång mellanlandningen blir, men du kan räkna med totalt 19 till 30 timmar.

Hitta billiga flyg till Filippinerna

Då ett flyg till Filippinerna tar lite tid är det bra att se dig om efter bra och billiga flyg istället för att ta första bästa. Här är några bra sidor för att hitta biljetter.

Reseguiden

Reseguiden är Sveriges största resesajt, och erbjuder dels oberoende jämförelser av resor, och dels tips och diskussion med andra resenärer.

Reseguiden.se

Flygresor.se

Flygresor är en jämförelsesida för resor med flyg, som utmärker sig genom sin kraftfulla sökmotor. De säljer inte biljetter, utan jämför dem bara.

Flygresor.se

Trivago

Trivago är en jämförelsesida för bra boenden under semestrar och resor - det vill säga hotell, lägenheter, vandrarhem, med mera.

Trivago.se

Momondo

Momondo är en jämförelsetjänst med allt i ett - du kan söka och jämföra flyg, men också till exempel boenden och biluthyrning.

Momondo.se

Tidsskillnad: Filippinerna & Sverige

Filippinerna och Sverige har en tidsskillnad på sex timmar när Sverige har sommartid, och sju timmar vid vintertid. Filippinerna själva byter inte mellan sommar- och vintertid, och flyttar inte fram eller tillbaka klockan.

Förbered dig inför resan

Inför din resa till Filippinerna är det viktigt att du förbereder dig på bästa sätt för att få en smidig och problemfri upplevelse. Från att säkerställa att ditt pass är giltigt och att du har rätt visum till att ta reda på vilka vaccinationer som krävs och att packa lämpliga kläder för det tropiska klimatet, finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Ta del av allt du behöver veta inför resan till Filippinerna och få användbara tips, råd och rekommendationer som hjälper dig att maximera din resa och få ut det mesta av din vistelse i detta vackra land.