Blogg

Reseguide till Filippinerna

resa

Filippinerna är en önation med cirka 7000 öar i västra delen av Stilla havet med 106,6 miljoner invånare (Anna Faustino, 2019). Med vita stränder, palmer och klart vatten är det helt klart ett strandparadis värt att besöka.

Platserna du inte får missa

Palawan och Cebu

Ön Palawan är en paradisö med kristallklart, turkost vatten och palmkantade stränder. 

I provinsen Palawan ligger också  kuststaden El Nido. Runt omkring El Nido hittar du 45 olika öar, kalkklippor, otroligt vacker natur och magnifika stränder. Dessutom kan du snorkla, klip pklättra och paddla kajak. (Resa till Filippinerna, 2018)

Cebu-provinsen är stor och det finns mycket att se men gillar du att dyka bör du definitivt åka till Malapascua och se den kända rävhajen eller till Oslob för att simma med valhajar. I Oslob kan du också se vackra vattenfall och hyra kanoter. (Anna Faustino, 2019)

Manila och El Nido

Manila är Filippinernas huvudstad och trots sitt något dåliga rykte finns där mycket som är värt att se. Här finns livfulla marknader, bra nattliv, mycket shopping och vacker arkitektur. Se dock upp för ficktjuvar. (Resa till Filippinerna, 2018)

Filippinernas mest populära aktiviteter

Olika former av vattensporter är väldigt populärt på Filippinerna. Det är känt för sin scubadykning och allt fler väljer att åka dit just för att få uppleva det otroliga marina vattenlivet. Också vandring, surfing och så kallad “öhoppning” passar perfekt för de vackra öarna. Lokalbefolkningen på Filippinerna är oftast väldigt välkomnande och gästvänliga och umgås gärna med turister. De många öarna är dock inte alltid lätta att ta sig runt på, se därför till att kolla upp buss- och båtturer i förväg.(Anna Faustino, 2019)

Valuta

Valutan på Filippinerna är peso, piso på filippinska och förkortas PHP. Vi rekommenderar att du tar med dig både kort och kontanter men bankomater finns städerna. Var försiktig med kontoren för valutaväxling som ofta försöker lura turister. (Resa till Filippinerna, 2018). En dollar motsvarar cirka 52 Peso. (Anna Faustino, 2019)

Väder

Det Filippinska klimatet varierar mycket beroende på vart i landet du befinner dig men temperaturen är generellt sett hög och förändras inte så mycket med årstiderna. April till oktober är den varmaste perioden medans november till mars är de svalaste månaderna. Det regnar en hel del och från juli till oktober drabbas landet av en del orkaner.

(Resa till Filippinerna, 2018)

Visum

Om du inte stannar i Filippinerna längre än 30 dagar behöver du inget visum, men däremot behöver du se till att du har ett pass som gäller 6 månader efter hemkomsten och en biljett till hemresan. Vill du stanna längre än 30 dagar kan du söka turistvisum upp till max ett år. Det finns även andra typer av visum för au-pairer sjömän och pensionärer. Vi rekommenderar att du ansöker om visum till ambassaden minst 30 dagar innan avresa.

(Resa till Filippinerna, 2018)

Källförteckning:

Faustino, Anna. 2019. Complete Philippines Travel Guide: Everything you need to know. https://www.adventureinyou.com/philippines/complete-travel-guide/ (2020-03-05)

Resa till Filippinerna, 2018. Filippinerna- din resa börjar här. https://www.resafilippinerna.se/. (2020-03-05)

About the author

filippinernaguiden_admin