Blogg

Resa till Manila

resa-manilla
Written by admin

Filippinernas huvudstad är Manila som också kallas för The City Of Man med 12 miljoner invånare i Metro Manila. Manila ligger vid Manila Bay och den tidigare huvudstaden var tidigare Quezon City.

Hur tar man sig runt i Manilla?

Det är en av de mest befolkade städerna i världen och därför också en av de mest trafikerade städerna där det är svårt att ta sig runt på vissa platser med bil.

Manila har Jeepnys och även så kallade Sky Trains så att ta sig runt är relativt enkelt ändå och även mycket billigt.  Att ta sig runt med Taxi kan vara lite klurigt om man inte vet hur det fungerar, man skall aldrig kliva in i en Taxi som har 2 personer, det är ett tecken på att det inte står rätt till då det kan vara ett rånförsök. En annan sak man skall tänka på när man skall åka Taxi är att alltid säga till föraren att sätta igång mätaren, om han vägrar och börjar att dividera om fasta priser så är det bara att kliva ur och ta nästa Taxi.

Mat

Mat finns det gott om i Manila för att Filippinaren älskar att äta och du kan prova mat från alla hörn i världen och även väldigt bra lokal mat. Det finns många köpcentrum för den som vill shoppa i Manila vilket är det bästa sättet att handla på. Mall Of Asia är det största köpcentrumet där det tar er en heldag, eller kanske mer att se allt och är fullt med butiker och restauranger.

Att se och göra i Manilla

Är man ute efter att så äldre byggnader så är Intramuros en bra plats som är en gammal katedral från spanska ockupationen 1571 och ett landmärke för Manila. En annan plats för den som vill se sig omkring i naturen är att åka till Taal Volcano som hade sitt utbrott 1965 och ligger söder om Metro Manila. Om man gillar djur och andra sevärdheter så Manila Ocean Park ett ställe där man skall stanna till där det finns undervattensfiskar och mycket annat för hela familjen att se. Det är också väldig enkelt att ta sig till Manila Ocean Park som ligger mitt i Metro Manila. Mitt i staden så finns det även ett zoo att besöka med tigrar, elefanter etc. Det kostar nästan ingenting att ta sig runt så är man intresserad av djur så är det ett självklart stopp.

Det finns vädigt många sevärdigheter. Redkationern var nyligen på Fort Santiago. Verkligen att rekommendera om man gillar historia.

Uteliv

Precis som i andra större städer i Asien och på Filippinerna så finns det ett stort utbud att ett nattliv.  Barer finns överallt och vad än man letar efter så finns det i Manila, allt från vilt nattliv till diskotek och toppklassiga restauranger.

Marknader

Tänk på att Manila är en storstad så att om man vill se allting så tänk på lägga minst 2 veckor och glöm inte att besöka den populära marknaden som heter Divisoria dit många Filipinos åker för att handla.

About the author

admin