Blogg

Bästa öarna och stränderna i Filippinerna

Palaway Ö Filippinerna

Att resa till ett tropiskt land går hand i hand med att man vill också kunna koppla av och bada och sola. Det finns många platser runt om på Filippinerna där det finns många stränder och vissa av dem är bättre  än andra. Här nere listar vi några av dessa stränder som du kan planera och besöka beroende på vart någonstans du kommer att resa.

Subic, Zambales:

Subic Bay ligger i norra delen Luzon och inte alls långt ifrån storstaden Manila, bara drygt 100kilometer bort. Ett perfekt ställe att ta sig till när man vill koppla av och befinner sig i Manila och inte vill resa så mycket. Subic i Zambales har ett glatt nattliv och är fullt med olika resorter och fina stränder. Du hittar också svenska lokala handlare och barer och stället är fullt med utlänningar. En fin plats att koppla av på helt enkelt.

Subic Ö Filippinerna

Panglao, Bohol:

Denna strand är utnämnd till världens bästa hemliga ö av en välkänd tidning. Detta paradis hittar genom att ta ett 1 timmes flyg från Manila till Bohol som ligger väldigt nära det välkända Cebu. Bohol är också välkänt för sin Chocolate Hills, som är en sevärdhet samtidigt som man kopplar av. När man kommer till Bohol med flyg så tar det ungefär 30 minuter med fordon att ta sig fram till detta paradis.

Boracay, Visayas

Boracay är en liten ö på Filippinerna som ligger runt 315km söder om Manila. Boracay är av en tusrist plats på Filippinerna med många reseagenturer och har sagts vara den bästa platsen på Filippinerna att koppla av på. Nattliv, mat och finns det mycket av så det finns alltid något för alla i Boracay. Det finns många fina vita stränder i Boracay så det är svårt att rekommendera en speciell. Men självaste Balabag är ett perfekt val för den som vill uppleva ett paradis

boracay beach

Palawan, Puerto Princesa

Palawan är en ö som ligger i Filippinernas region 4 och den största staden heter Puerto Princesa City. Det är den största provinsen i landet med en längd på 450 kilometer. Palawan har många otroligt fina platser att koppla av på med stränder som sträcker utöver kusten med fullt av resorter. De välkända grottorna är ett kännetecken från Palawan.

Palaway Ö Filippinerna

Cebu, Malapascua

Cebu är en i Visayas med många turister varje år och har blivit utnämnd som de topp tio platserna att besöka i den denna region. Det är enkelt att ta sig till Cebu, där den andra största flygplatsen i landet finns.  Malapascua är ett paradis som ligger norr på ön Cebu och är en plats där man verkligen kan koppla av från den dagliga stressen. Trevliga människor och en upplevelse utöver den vanliga med fina härliga stränder.

cebu

Davao, Samal

Davao som ligger i Mindanao är ett av de säkraste platserna på hela Filippinerna och är den tredje största platsen på Filippinerna. Samal som ä en liten ö utanför Davao City har fullt med vackra hotell och många platser att koppla av på. Du kan helt enkelt välja lite hur du vill leva och du har Pearl Farn resorten som är den mest populära platsen. När man besöker Samal så får man inte glömma att besöka det vackra Hagimit Falls.

Davao Filippinerna

About the author

filippinernaguiden_admin